VALIS - The Opera

Τον Δεκέμβριο του 1987, ο καθηγητής του ΜΙΤ Tod Machover παρουσίασε την όπερα VALIS στο κέντρο Pompidou (ανέκαθεν ο PKD ήταν δημοφιλής στη Γαλλία). Με γαλλικό λιμπρέτο, ορχήστρα από υπερόργανα (μουσικά όργανα με ενσωματωμένα τεχνολογικά συστήματα, σε σχεδιασμό του ίδιου του ΤΜ) και σύνθεση δική του, θα πρέπει να ήταν σίγουρα μία μοναδική εμπειρία.
Τον επόμενο χρόνο, η όπερα VALIS ξαναγράφτηκε και προσαρμόστηκε στα Αγγλικά. Μία ιδέα μπορείτε να πάρετε εδώ (απαιτείται το Quicktime Player): πρόκειται για κολάζ του Ted Machover με βίντεο και μουσικά θέματα από την όπερά του.
Εδώ και μία συνέντευξή του.

1 σχόλιο:

  1. Συνονόματε,περί Σημειοκαπιταλισμού είναι ειδικός ο Baudrilliard(πχ'' Η καταναλωτική κοινωνία '',''Ο καθρέφτης της παραγωγής''),που είπε μεταξύ άλλων οτι η 11η Σεπτεβρίου δεν έγινε ποτέ... Αλλά και οι Deleuze-Guattari(''Καπιταλισμός και Σχιζοφρένεια'').Επίσης,τα συγγράμματα και η σκέψη του Zizek είναι κατατοπιστικά(''Kαλώς ήλθατε στην έρημο του Πραγματικού'',''Το υψηλό αντικέιμενο της ιδεολογίας'').Περί ακινήτων, δές την μανία των γειτόνων σου για κεραμίδι και δεν χρειάζεται θεωρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.